Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ στη ΛΑΡΙΣΑ! 21|7|2011


ΠΥΞ ΛΑΞ
στη Λάρισα
την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
στο AEL FC ARENA

Με δύναμη από τα παλιά!
Οι Πυξ Λαξ επανενώθηκαν! Με μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά, μουσική παραγωγή που αποτελεί το μουσικό γεγονός του 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία!

Θα δώσουν συναυλία στην Λάρισα την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 
Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιουνίου, οι Πυξ Λαξ βρέθηκαν στα Ιωάννινα για δυο συναυλίες στο θέατρο Ε.Η.Μ., που έγιναν αμέσως sold-out και σήμαναν και επίσημα την έναρξη της περιοδείας επανένωσης. Στη συνέχεια σειρά έχουν:


Αθήνα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, Ολυμπιακό Στάδιο

Λάρισα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, AEL FC Arena
 Κύπρος, Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, Στάδιο Αγίας Νάπας

Καρπενήσι, Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, Αθλητικό Κέντρο

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτανζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο 



Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα που δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και το 2011 θα δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα.

Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ το καλοκαίρι για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

Με το Μάνο Ξυδούς να δίνει το ρυθμό

Ει μαν...κοίτα μπροστά!
ΠΥΞ ΛΑΞ

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, AEL FC Arena
Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία στη Λάρισα θα ξεκινήσει άμεσα
Το εισιτήριο ορθίων κοστίζει 11 ευρώ
Το εισιτήριο καθημένων κοστίζει 15 ευρώ 
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Παπαναστασίου 57, τηλ. 2410 549 326 ΝΑΚΑΣ MUSIC, Ολύμπου 5, τηλ. 2410 253 019ΝΑΚΑΣ MUSICPantheon Plaza, 4ο χλμ. Λεωφ. Κ.Καραμανλή, τηλ. 2410 671 445

Η προπώληση για τις συναυλίες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο ΚΑΙ στην Κύπρο συνεχίζεται!

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr   | www.tickethouse.gr  

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας | 2011 Best of Tour

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ 
2011 BEST OF TOUR
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα μας συντροφέψουν και φέτος!
Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε και αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι και το 2011 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

Με αφετηρία το θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα ξεκινούν μία προσεκτικά σχεδιασμένη και περιορισμένη σε εμφανίσεις 2011 Best Of Tour σε πόλεις της Ελλάδος.

Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις έως τώρα είναι:

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, “Βαβυλωνία” στο Μύλο, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, “Τεχνόπολις”, Ηράκλειo Κρήτης
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, Φεστιβάλ ΕΔΟΝ, Κύπρος
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά
Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, Λίμνη Δόξα, Φενεός
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, Παραλία Κιοτάρι, Ρόδος
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011, Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, Θέατρο Κάστρου Καβάλας
Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011, Αλεξανδρούπολη
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, Φεστιβάλ Νεστόριου
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, Κατερίνη
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, TerraVibe Park
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‘80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.

Έχουν συνθέσει πάρα πολλά τραγούδια, απλά και πιο περίπλοκα, «... ένα απλό τραγούδι είναι το ίδιο δύσκολο όσο και το σύνθετο...μερικές φορές μάλιστα το απλό είναι πιο δύσκολο από το σύνθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απλό πρέπει να είναι απόλυτα αληθινό και πηγαίο. Δεν φέρει άλλα όπλα, παρά μόνο την αθωότητα και την αλήθεια του...», σχολιάζει ο Πάνος και ο Χάρης συμπληρώνει σε περσινή τους συνέντευξη στο Δίφωνο «...το απλό είναι διάφανο. Δεν θέλει να κρύψει ούτε να κρυφτεί από τίποτα. Εμείς ασχοληθήκαμε κατά κόρο και με τα δύο είδη...».

Με φωνές που αλληλοσυμπληρώνονται, στίχους άλλοτε ευαίσθητους και ερωτικούς, άλλοτε καυστικά κοινωνικούς και πάντα επίκαιρους, τα τραγούδια τους μοιάζουν να γράφτηκαν χθες. Νύχτωσε Νύχτα… Μια Βραδιά Στο Λούκι… Της αγάπης μαχαιριά… Φάνης…. Ανόητες Αγάπες…. Ρίτα Ριτάκι… Μη Γυρίσεις… Don't worry be happy...Γέλα πουλί μου....

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας με τις εξαιρετικές ερμηνείες θα μας ταξιδέψουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξυπνώντας μας τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα!

Η πρώτη συναυλία θα γίνει τη

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στην Αθήνα
και μέσα στον Ιούνιο ακολουθούν:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, “Βαβυλωνία” στο Μύλο, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, “Τεχνόπολις”, Ηράκλειο Κρήτης 

Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ

Η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης
έχει ξεκινήσει

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE
Αθήνα
: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880

IΑΝΟΣ
Αθήνα: Σταδίου 24, τηλ.: 210 3217917
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους 7, τηλ.: 2310 277 004

STEREODISC
Θεσσαλονίκη
: Αριστοτέλους 4, τηλ.: 2310 262 912

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Οδός 1821 10, τηλ.: 2810 227 500
ΑΕΡΑΚΗΣ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ: Δαιδάλου 37, τηλ.: 2810 225 758 
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, τηλ.: 2810 823 813

Η προπώληση ειιστηρίων για τις συναυλίες στις υπόλοπες πόλεις θα ξεκινήσει σύντομα

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr 


ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ
Ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του ’80, να παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα & τα συνθεσάιζερ.

Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν & μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο & ανάλαφρο τραγούδι "Μια βραδιά στο Λούκι". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου "Ζεστά Ποτά", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.

Τα "Ζεστά Ποτά", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη & με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα & του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal & ροκ, μέχρι ποπ αλλά & λαϊκή μουσική.

Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο 'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις'.
Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ 'Απρίλη ψεύτη!'.

Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο 'Η μοναξιά του σχοινοβάτη'. Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

Το 1993 συμμετέχουν και στις δύο συναυλίες του Bob Dylan στο Λυκαβηττό.

Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο 'Της αγάπης μαχαιριά'. Τα τραγούδια 'Του έρωτα', 'Παλιά καλοκαίρια', 'Το δωμάτιο' είναι βασισμένα στα ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι 'Αμοργιανό μου πέραμα' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι 'Έτσι τρελαίνεσαι' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι 'Η τσατσάρα' η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι' που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσακνή, του Γιώργου Νταλάρα αλλά & άλλων. Με τον Γιώργο Νταλάρα μάλιστα οι αδερφοί Κατσιμίχα συνεργάστηκαν αρκετές φορές σε ζωντανές εμφανίσεις, ενώ το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Μία γεύση από τις πολυάριθμες συνεργασίες, τόσο δισκογραφικά όσο & σε ζωντανές εμφανίσεις των Κατσιμιχαίων μπορεί να πάρει κανείς ακούγοντας την "Παράλληλη Δισκογραφία", μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1997, & εκτός από τις συμμετοχές, περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα που ερμηνεύτηκαν από άλλους καλλιτέχνες. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος.

Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό-τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album "Τρύπιες Σημαίες", που δικαιώνει τους δημιουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.

Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις πιο συναισθηματικές και έντονες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό live album με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετούς πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία.

Ενώ το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album “Στους ελαιώνες της αγάπης” με μελοποιημένα ποιήματα.
Toν Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση "Μουσική Αυτοβιογραφία" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 CD συν το μουσικό παραμύθι "Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι".

Τον Μάρτιο του 2010 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, 10 χρόνια μετά από την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το 2001, επανασυνδέθηκαν μουσικά και το περασμένο καλοκαίρι περιόδευσαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.

Δισκογραφία
• 1985 Ζεστά Ποτά
• 1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
• 1989 Απρίλη Ψεύτη
• 1992 Υπάρχει λόγος
• 1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
• 1997 Παράλληλη Δισκογραφία
• 2000 Τρύπιες Σημαίες
• 2001 20 Χρόνια Live
• 2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης 

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Καλοκαίρι 2011 - Συναυλίες Θανάση Παπακωνσταντίνου


Καλοκαίρι 2011 - Συναυλίες Θανάση Παπακωνσταντίνου

(oι έως 24 Μαϊου προγραμματισμένες συναυλίες)


Και φέτος το καλοκαίρι -και σε πείσμα των καιρών- ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με μεγάλο σχήμα

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

11 Ιουνίου
Λάρισα-Καρίτσα, Πέτρινο Θέατρο «Δοχός»
 
13 Ιουνίου
Νάξος, Χώρα Νάξου
 
15 Ιουνίου
Αθήνα, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
 
17 Ιουνίου
Θεσσαλονίκη, «Βαβυλωνία» Μύλος
 
18 Ιουνίου
Γιάννενα, Πολυχώρος «Αγορά» στο Πέτρινο
 
6 Ιουλίου
Λαμία - Λελέικα Υπάτης, Τόπος Τεχνών «Χώρα»
 
9 Ιουλίου
Βόλος-Πήλιο, Άγιος Βλάσιος
 
16 Ιουλίου
Κύπρος - Λεμεσός, Λόφου
 
29 Ιουλίου
Βαρβάρα Χαλκιδικής
 
5 Αυγούστου
Κρήτη –Μόχλος, KOUZOULO FESTIVAL

6 Αυγούστου 
Ηράκλειο, Κηποθέατρο Καζαντζάκη

12 ΑυγούστουΧαλκιδική - Νικήτη

13 Αυγούστου 
Ρόδος - Ίστριο

«…στη μουσική απόλαυση
δε χωράνε μνημόνια…»

Δέκα μουσικοί και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούριο δίσκο
«Ο Ελάχιστος Εαυτός» όπως και κάποια «παραμελημένα» που… βρίσκουν τη θέση τους,
θα βάλουν τα δυνατά τους στα μουσικά νυχτέρια αυτού του καλοκαιριού.
Έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες με αυτοσχεδιαστική διάθεση σε πολλά μουσικά είδη,
ο Θανάσης σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δε χωράνε μνημόνια.

Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη
Μουσικοί:
Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Κώστας Παντέλης – ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Χανιώτης - μπουζούκι, τραγούδι
Μάκης Μπουκάλης – ακουστικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας - τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης- κλαρίνο

Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας - Μάκης Πελοπίδας
Φωτισμός : Χρήστος Λαζαρίδης
Επιμέλεια σκηνής : Κλεάνθης Καραπιπέρης