Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ (Βιογραφία)


Βιογραφία

Γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους και αρχικά εργάστηκε ως κλητήρας. Κατάφερε να περάσει στην ΑΣΟΕΕ και μετά την αποφοίτησή του σπούδασε marketing. Εργάστηκε ως DJ στο κλαμπ Καρυάτιδες στην Πλάκα και στη συνέχεια στην δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως πωλητής και Marketing Director. Ήταν μέλος του "Dreamer and the full moon", το οποίο είχε καταφέρει να κάνει επιτυχία με το τραγούδι "Sandrina". Στη συνέχεια συμμετείχε στην παραγωγή του πρώτου και τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και αργότερα έγινε μέλος τους ερμηνεύοντας αρκετά κομμάτια τους. Παράλληλα έγραφε μουσική και στίχους. Κάποια από τα τραγούδια που φέρουν την σφραγίδα του Ξυδούς είναι το "πούλα με", "εσύ εκεί", "μόνο για εκείνη μην μιλάς", "με στέλνεις", "τι ζητάς" κ.α.

Από το 2004, οπότε και διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ ακολούθησε ξεχωριστή πορεία συνεργαζόμενος με αρκετούς καλλιτέχνες και κυκλοφορώντας τέσσερις δίσκους. Συμμετείχε επίσης στο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Προσέχω δυστυχώς", στα περισσότερα τραγούδια του οποίου είχε γράψει στίχους και μουσική, ενώ συνεργάστηκε και με τους ΟΝΑΡ.

Απεβίωσε στο Νέο Φάληρο στις 13 Απριλίου 2010 από ανακοπή καρδιάς ενώ πραγματοποιούσε πρόβες, σε ηλικία 57 ετών.

Η τελευταία εμφάνιση του Μάνου Ξυδούς στις 8 Απριλίου 2010 στην Κύπρο.


Δισκογραφία

Με τους Dreamer and the full moon
* Sandrina (1985)
* Never give it up (1986)
* Anne Frank (1986)

Προσωπικοί δίσκοι
* Κανάστα (2005)
* Περιμένοντας το νέκταρ (2006)
* Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας (2007, μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα)
* Βράδιασε, τα ξαναλέμε (2007)
* Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου