Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Συναυλία για ένα… γκολ στη φτώχεια 29/7/2010

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού η μουσική έχει δώσει ανοιχτό ραντεβού με τον ακτιβισμό και την δράση. Εκείνη την ημέρα στο καταπληκτικό αυτό θέατρο θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που διοργανώνεται από το www.streetpaper.gr, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια – Ρίο 2010», με τη συμμετοχή των Νέα Τάξη Πραγμάτων, Raindogs και Τ.Α.Ζ.

Ήταν πριν από πέντε χρόνια περίπου όταν άνθρωποι του περιοδικού «Γαλέρα» έβαλαν μπροστά για τη δημιουργία της ελληνικής ομάδας αστέγων. Σε αυτή, βάση όσων ισχύουν διεθνώς, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες ή γυναίκες, ηλικίας τουλάχιστον 16 χρόνων που πληρούν μία τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Είναι άστεγοι ή υπήρξαν άστεγοι για κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διοργανώσεων.

-Το εισόδημά τους προέρχεται από την πώληση εντύπων δρόμου (street papers), όπως ήταν τα «Δρομολόγια».

-Eίναι πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

-Είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες ή αλκοόλ και υπήρξαν άστεγοι για κάποιο χρονικό διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια.

Φέτος, η ελληνική ομάδα αστέγων προετοιμάζεται εν όψει της συμμετοχής της στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19-26/9/2010) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Στο παγκόσμιο αυτό κάλεσμα ενάντια στην φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό θα συμμετάσχουν 64 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη και για την ελληνική ομάδα θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή (Κοπεγχάγη 2007, Μελβούρνη 2008, Μιλάνο 2009, Ρίο ντε Τζανέιρο φέτος).

Το περιοδικό «Γαλέρα» μπορεί πριν λίγους μήνες να ανέστειλε για οικονομικούς λόγους την κυκλοφορία του, όμως οι άνθρωποι που «έτρεχαν» για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων εξακολουθούν απτόητοι να... τρέχουν μέσω του streetpaper.gr.

Info: Η είσοδος στη συναυλία είναι 5 ευρώ. Η μπίρα θα κοστίζει μόλις 2 ευρώ, τα αναψυκτικά 1,5 ευρώ και το νεράκι 50 λεπτά. Πέντε ευρώ θα κοστίζουν το καθένα από τα τρομερά t-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» με τα σχέδια/σκίτσα τριών εκ τα κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, του γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και των γελοιογράφων Πέτρου Ζερβού και Τάσου Αναστασίου. Θα διατίθενται στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου