Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ
Τα Μακρινά Ξαδέρφια είναι ένα μουσικό σχήμα, ένα μουσικό καραβάνι που φέρει στις αποσκευές του το άρωμα της Ανατολής ανακατεμένο με εκείνο της Δύσης , «μαγειρεύοντας» στη διαδρομή του, παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς, με ήχους rock, jazz, ακροβατώντας ανάμεσα στις ethnic jazz μελωδίες και στο pop-rock ηχόχρωμα μ’ ένα ξεχωριστό ανανεωτικό ύφος.
Από το ρεπερτόριο τους δε λείπουν φυσικά και οι διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, ερμηνευμένα με τον δικό τους τρόπο.

Τα Μακρινά Ξαδέρφια μετρούν ήδη πέντε χρόνια στη δισκογραφία , έχουν τρεις δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό τους( «Αποδοχή κληρονομιάς» με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και «Περιμένοντας το θείο» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη και το «Καλό Ταξίδι» που κυκλοφόρησε το 2008).

Η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ» στον οποίο συμμετέχουν η Μελίνα Κανά , ο Ψαραντώνης , ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης) περιέχει και τη διασκευή του τραγουδιού “The bright side of
life” από το soundtrack της ταινίας των Monty Pythons “The life of Brian” με τίτλο «Η φωτεινή πλευρά της ζωής» που τραγουδούν μαζί με τα Μακρινά Ξαδέρφια οι Θοδωρής Αθερίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Ψαριανός.


Ένας δίσκος με εικονοκλαστικούς στίχους, που αφηγούνται ταξίδια, νέες αρχές, τον έρωτα και εξυμνούν τη ζωή!
Μουσικές με έντονα ανατολίτικους ρυθμούς, αλλά και πιο ηλεκτρικούς σε ορισμένα τραγούδια που δημιουργούν ένα χαρμάνι που ξεφεύγει από το κλασσικό έντεχνο.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλά μουσικά στέκια των Αθηνών και της επαρχίας έχοντας πολλές φορές μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίους ερμηνευτές και τραγουδοποιούς του ελληνικού τραγουδιού όπως: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Κανά, Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Haig Yazdjizian, Αντώνη Απέργη, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου